Uporaba piškotkov


Splošno pojasnilo
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?
Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.
Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, kot tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.
Shranjevanje oz. blokiranje piškotkov lahko urejate preko vašega brskalnika. Spodaj primeri za tri, morda najbolj uporabljene brskalnike. Če uporabljate kak drug brskalnik, upoštevajte navodila, ki veljajo zanj, če uporabljate mobilni telefon ali tablico, poiščite navodila v priročniku, ki ste ga dobili z napravo:

Firefox > https://support.mozilla.org/sl/kb/piskotki
Chrome > https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl&topic=14666&ctx=topic
Internet Explorer > https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Spletna stran www.fortisagro.si/dino za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Podjetje

Fortis AGRO d.o.o.
Zagrebška cesta 100
2000 Maribor

Created with Mobirise - Read more