Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

Fortis Agro d.o.o.

DŠ: SI99084015

Sedež:

Zagrebška cesta 100
SI-2000 Maribor
Europe

PE Šentilj:

Pod hribom 4
SI-2212 Šentilj v Slovenskih goricah
Europe

Telefon: 02 651 62 41 
Email:
trgovina@fortisagro.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij

Fortis Agro se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) jasno in nedvoumno določene cene in prikaz, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Dino pogosto spreminjajo in ažurirajo. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Fortis Agro in kupcem je v spletni trgovini Dino sklenjena v trenutku, ko Fortis Agro kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Fortis Agro kot za kupca. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Fortis Agro in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Rok dostave 

Splošno veljaven dostavni rok je od 2 do 5 delovnih dni. Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13:00 uro, v primeru plačila po povzetju odpošljemo že isti dan. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. 

Načini plačila, stroški pakiranja in dostave

Spletna trgovina Dino omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ali s plačilno kartico Visa, Mastercard, BA, Maestro ob prevzemu preko dostavne službe GLS
  • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 75,00 € so brezplačni (POMEMBNO: ne velja za izdelke težje od 40 kg in izdelke izrednih dimenzij, v takšnih primerih se stroški dostave določijo ob samem naročilu), sicer pa velja:

  • vrednost nakupa z DDV do 74,99 € je cena pakiranja in dostave 5,49 € z DDV.

Možen je tudi osebni prevzem v trgovini Fortis Agro v Šentilju v Slovenskih goricah. V tem primeru stroškov pakiranja in prevzema ni. Na prevzemnem mestu je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro).

Opozorilo: pogoji in stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Izdaja računa

Fortis Agro pri plačilu po povzetju ob dostavi priloži račun, pri predplačilu pa pošlje račun v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. 

Vrednostni boni Fortis Agro

Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga Fortis Agro proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (Fortis Agro d.o.o.) pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Dino.

Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini Dino. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na trgovina@fortisagro.si. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti bona.

Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ''darilna kartica'' vpišite 8-mestno kodo darilne kartice in kliknite ''uporabi darilno kartico''. Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.

Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.

Kode za popust 

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Dino. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Fortis Agro ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakokratna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.fortisagro.si/Dino izberite izdelek in kliknite na povezavo ''V košarico''. Sistem vam nato prikaže vsebino košarice z izbranim artiklom/artikli, ceno brez DDV, zneskom DDV in ceno z DDV, v primeru stroškov pakiranja in dostave je viden tudi ta strošek. Če želite nadaljevati nakupovanje, enostavno izberite nov artikel. Če želite zaključiti nakup, kliknite na gumb ''Blagajna''.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.fortisagro.si/Dino se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali vanjo. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''Odstrani''. Če želite nadaljevati nakupovanje, enostavno izberite nov artikel.

III. Nakupovalna košarica: Po kliku na gumb "Blagajna" morate za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

1. Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, mesto in poštno številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.

2. Izberite vrsto dostave, (dostavno službo) ali osebni prevzem na lokaciji spletne trgovine v Šentilju v Slovenskih goricah.

3. Izberite način plačila: plačilo po predračunu ali plačilo po povzetju (velja tudi v primeru osebnega prevzema v trgovini, Pod hribom 4, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah)

4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico vpiše kodo v ustrezno polje in potrdi izbiro s klikom na moder gumb.

5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb "Potrdite naročilo''.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec na e-naslov, ki ga je podal pri naročilu, prejme obvestilo o sprejemu naročila in račun.

V kolikor ste izbrali plačilo:

  • po povzetju, bo obdelano takoj,
  • s predplačilom na naš TRR, pa bo obdelano šele, ko dobimo prejem potrditve plačila.

Naš distributer vas bo takoj, ko bo prevzel vaš paket, obvestil o prejemu in predvidenem dnevu in času dostave.

Fortis Agro lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da je na zaključku nakupa potrebno vpisati še naziv in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov info@fortisagro.si ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ. 

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Fortis Agro d.o.o., Pod hribom 4, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

 Varnost

Fortis Agro uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Vse zbrane osebne podatke obdelujemo zgolj v okviru obdelave naročila ter v skladu z Zakonom o Varstvu osebnih podatkov, drugo zadevno področno zakonodajo in skladno z uredbo EU - GDPR.

Za uporabnike spletne trgovine Fortis Agro hrani osebne podatke: ime in priimek, e-naslov, kontaktni telefon, naslov za dostavo, čas in datum oddaje naročila, samo v primeru naročila in za čas do njegove izpolnitve. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih dostop brez poznavanja številke naročila in številke računa, ni mogoč.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Fortis Agro bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

pošiljatelj bo jasno razviden,

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Fortis Agro izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Fortis Agro omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Fortis Agro pregleda. Fortis Agro ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Fortis Agro ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Fortis Agro dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Fortis Agro ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Fortis Agro, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na Fortis Agro.


Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.