Pravno obvestilo

Spletna trgovina Dino in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Varovanje osebnih podatkov

Vse zbrane osebne podatke obdelujemo zgolj v okviru obdelave naročila ter v skladu z Zakonom o Varstvu osebnih podatkov, drugo zadevno področno zakonodajo in skladno z uredbo EU - GDPR. Za uporabnike spletne trgovine Fortis Agro hrani osebne podatke: ime in priimek, e-naslov, kontaktni telefon, naslov za dostavo, čas in datum oddaje naročila, samo v primeru naročila in za čas do njegove izpolnitve. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih dostop brez poznavanja številke naročila in številke računa, ni mogoč. 

Omejitev odgovornosti

Fortis Agro se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko slika artikla in njegove lastnosti, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Fortis Agro včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Fortis Agro kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (protivirusna zaščita ipd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

Pritožbe in spori

Fortis Agro spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Fortis Agro se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova trgovina@fortisagro.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Fortis Agro bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Fortis Agro se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Fortis Agro prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Fortis Agro d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj 


Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.